Surovina CA ( mg / 100 g) P ( mg / 100 g) Poznámka:
Vejce 187 800  
Ryba ( treska) 18 189  
Ryba ( makrela) 5 239  
Hovězí maso 12 239  
Ovesné vločky 54 365  
Kuřecí maso 12 200  
Pšeničná mouka 18 120  
Rýže 24 104  
Hovězí srdce 10 236  
Hovězí játra 8 373  
Hovězí plíce 31 180  
Hovězí ledvinky 10 260  
Sojová mouka 244 610  
Fazole zelené čerstvé 73 44  
Vaječný bílek 20 10 avidin !!! - váže biotin
Kedlubna listy 259 50  
Kedlubna 40 34  
Mrkev 41 34  
Červené zelí čerstvé 43 23  
Špenát 87 45 oxalát !!!
Mák 1400    
Mléko kravské čerstvé 125 99 Laktóza 440 mg/100g !!!
Mléko kondenzované 242 189  
Tvrdý sýr 40% sušiny 530 280 Laktóza 180 mg/100g !!!
Tvaroh tučný 60 180 Laktóza 280 mg/100g !!!
Tvaroh netučný 92 177  
Jogurt 180   Laktóza 800 mg/100g !!!
Sýr Tavený 440   Laktóza 120 mg/100g !!!

Zdroj hodnot: Documenta GEIGY (1962), Jeroch (1976), Souci u.Bosch (1978), Ketz (1978), Haenel (1979)